www.PREMOŽENJE.com

Bogat ne postaneš s tem, kar zaslužiš, temveč s tem, česar ne zapraviš. (Henry Ford 1863-1947)

12  04 2009

ZDA zadela zlata mrzlica

Finančna kriza se lahko primerja z letom 1849, ko je v ZDA nastopila zlata mrzlica, Američani namreč znova množično iščejo zlato

Finančna kriza se v vse več pogledih primerja z Veliko depresijo iz tridesetih let prejšnjega stoletja, vendar pa podatki ameriškega združenja trgovcev z zlatom kaže na to, da se preteklo leto lahko primerja tudi z letom 1849, ko se je v ZDA začela zlata mrzlica, poroča business.hr.

Vse več zahtev za iskanje zlata

Število članov ameriškega združenja trgovcev z zlatom se je lani povečalo za 20 odstotkov, to rast pa gre pripisati vse globlji recesiji in visoki ceni zlata.

Tako visoke cene zlata se lahko sedaj povežejo le z dejstvom, da ta surovina predstavlja varno zavetje v krizah, kar so vlagatelji po nastopu te krize tudi naredili in nakupili zlato, piše business.hr.

Združenje trgovcev je objavilo, da so v Kaliforniji, ki je najbogatejša država z zlatom v ZDA, zahteve za iskanje zlata v preteklih dveh letih porasle za več kot tri tisoč. Vendar pa opozarjajo, da to ne kaže popolne slike stanja, ker v številnih delih ZDA zahteve za iskanje zlata ne obstajajo.

Ljudi žene hitro obogatenje

Trgovci z zlatom se ukvarjajo z iskanjem kosov zlata, ki so se odlomili z okolnih hribov in so se zaustavili na dnu rek in dolin.

Član združenja Corey Rudolph, ki se z iskanjem zlata ukvarja poklicno, pravi, da se ljudje s tem poslom začnejo ukvarjati za hobi, vendar želijo, da bi postal še kaj več. Kot pravi, si mnogi trgovci z zlatom želijo na hitro obogateti, vendar se to običajno ne zgodi, dokler ne spoznajo vse majhne trike.

vir: Finance-on.net


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

« »