www.PREMOŽENJE.com

Bogat ne postaneš s tem, kar zaslužiš, temveč s tem, česar ne zapraviš. (Henry Ford 1863-1947)

15  10 2011

Kaj je”good delivery”,LBMA in WGC

Kaj je LBMA in WGC?

 London Bullion Market Association

www.lbma.org.uk

LBMA je londonsko združenje, ki predstavlja londonsko borzo fizičnega zlata in srebra. London je središče mednarodnega trga za zlato in srebro (OTC), z bazo strank, ki vključuje večino centralnih bank, proizvajalce zlata in srebra, kovnice ter druge trgovce iz vsega sveta. Kovnice, ki se nahajajo na LBMA Good Delivery List so kovnice, ki zagotavljajo s strani LBMA postavljene standarde za kvaliteto zlatih in srebrnih palic. Kovnice na Good Delivery List se periodično preverjajo s programom proaktivnega monitoringa s strani LBMA.

LBMA je bilo uradno registrirano leta 1987 z obsežnimi konzultacijami z Bank of England. LBMA Good Delivery standard je široko priznan za določanje kvalitete zlatih in srebrnih palic. Kovnica se lahko uvrsti na ta seznam v kolikor izpolnjuje stroge kriterije preizkuševalnih standardov in kvalitete palic. Preizkuševalne zmožnosti kovnic na seznamu Good Delivery List se periodično preverja s programom proaktivnega monitoringa s strani LBMA.
Združenje deluje na številnih področjih, npr. izboljševanje standardov, prodajna dokumentacija in vpeljevanje dobre prodajne prakse. Nekaj primerov:
• LBMA Good Delivery standard je v industriji predelave zlata široko priznan kot dejanski standard za kvaliteto zlatih in srebrnih palic, v veliki meri zaradi strogih kriterijev, ki jih mora izpolnjevati kovnica, preden se lahko uvrsti na seznam. Leta 2004 je LBMA pričela s proaktivnim monitoringom, kar je pomembna iniciativa, ki dodatno povečuje ugled Good Delivery seznama in kovnic, ki se nahajajo na njem.
• V sodelovanju z deviznimi in denarnimi trgi v Londonu je združenje razvilo kodeks neinvesticijskih proizvodov, ki predstavlja kodeks ravnanja, ki se ga morajo držati vsi člani in družabiki.
• Letna mednarodna konferenca plemenitih kovin združenja LBMA je glavni strokovni forum za svetovno borzo zlata.»»»»»»»»»

World Gold Council

www.gold.org

World Gold Council je organizacija, ki usmerja tržni razvoj industrije zlata. Deluje na področju investicij, nakita in tehnoloških sektorjev. Namen organizacje je informiranje o smernicah industrije zlata. Hkrati spodbujajo k povečevanju ter ohranjanju povpraševanja po zlatu.
Razvijajo rešitve, storitve in trge, podprte z zlatom, ki temeljijo na resničnem vpogledu na trg. Posledično ustvarjajo strukturne premike v povpraševanju po zlatu v številnih tržnih sektorjih.
Sedež podjetja je v Veliki Britaniji, podjetje pa deluje v Indiji, na Daljnem Vzhodu, v Evropi in v Združenih državah. World Gold Council je združenje 22 članic, ki vključujejo vodilna svetovna podjetja za izkop zlata, ki so odgovorna za okrog 60 % globalne korporacijske proizvodnje zlata.


Opozorilo vlagateljem

Vsaka naložba, tudi v plemenite kovine, predstavlja določene rizike in priložnosti. Pretekli donosi niso nobena garancija za prihodnje. Zato vam pred nakupom priporočamo, da se posvetujete s svetovalcem podjetja Elementum, ki vam bo glede na vaše želje podal za vas koristne informacije.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.