www.PREMOŽENJE.com

Bogat ne postaneš s tem, kar zaslužiš, temveč s tem, česar ne zapraviš. (Henry Ford 1863-1947)

15  05 2011

Centralne banke zahtevajo omejitev pri dobavah zlata

Kitajski rudarski sektor trenutno proizvede 350 ton zlata letno, proizvodnja tudi zelo počasi narašča. Svetovna proizvodnja zlata bo ostala na podobnih količinah in sicer 2.500 ton letno.

Nove izkopane količine

Obstoječa nahajališča so že dokaj izčrpana, novih naj ne bi bilo na pretek. Predsvem v Mongoliji in podobnih odročnih državah naj bi ga bilo še kar nekaj. V prihodnje naj bi ga ob pomanjkanju začeli črpati v politično nestabilnih in osovraženih državah, vendar naj bi ga tudi tam bilo samo za 5 milijonov unč.

Ne za javno distribucijo!

Predsvem Rusija in Kitajska se lahko pohvalita z novimi izkopanimi količinami zlata, vendar bodo te ostale tudi znotraj države za zlato rezervo. Tudi rudniki, ki se nahajajo v Mongoliji ter Afriki so v lasti kitajskih družb.

Kako pomembno je zlato za centralne banke?

Zaradi padca vrednosti valut je za centralne banke vse bolj pomembno imeti rezerve tudi v zlatu. Zlato tako ni več ena izmed rezerv temveč bistvena rezerva. V prihodnosti naj bi celo povečale svoje zaloge, ne glede to ali ga same proizvedejo ali ne.

Centralne banke kupujejo na “odprtem” trgu.

Države, ki ne proizvajajo lastnega zlata se morajo tako obrniti na “prosti trg”. Centralne banke tako tekmujejo s kupci na drobno. To morajo storiti previdno, saj vsaka njihova izjava, da kupujejo zlato, požene vrednost plemeniti kovini navzgor.

Preberite več»

Vir: 24h Gold


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

« »